We are opening an artisanal butcher shop, a restaurant and a bar on the Grand’place in Arras.

The meat will come from high quality local farms distributed by SAS Outrebon.

The restaurant will serve fresh products, local whenever possible and entirely home-made.

Our premises include a first floor and a converted cellar which preserves the authenticity of the building whose facades are classified as historical monuments. The restaurant room is friendly and warm and the furniture is comfortable to guarantee a good time.

It will be a family business, run by Clément Chochois, artisan butcher, and his father Thierry Chochois, restaurateur by trade. We have at heart to be at the service of the customer so that our customers feel “as at home”.

Our establishment is aimed at the clientele of Arras as well as the numerous tourists visiting Arras and will honor the products and the traditional cuisine of the Hauts-de-France

What are the targets?

Customers from Arras and tourism

How will your project help promote the gastronomy of the Hauts-de-France region?

Nous souhaitons mettre à l’honneur l’artisanat avec notre boucherie qui servira une viande locale et de haute qualité bouchère.

Notre restaurant est axé sur une cuisine de qualité à partir de produits frais et bruts entièrement cuisinés par nos soins.

Nous souhaitons revenir aux fondamentaux de la restauration : bien cuisiner et bien recevoir en mettant en avant des produits de qualité et la gastronomie française.

Nous avons prévu des outils de travail modernes et adaptés pour faciliter l’ergonomie de travail des salariés.

Nous adoptons une démarche éco-responsable en limitant les déchets lorsque cela est possible (nappes, et carrés éponges lavables réutilisables etc) et en favorisant le circuit court. Dans l’intégralité de notre projet, nous avons eu la volonté de trouver des partenaires locaux afin de faire travailler les acteurs de notre région et de pouvoir partager avec nos interlocuteurs notre vision de la cuisine.